Над 70 деца посетиха пристанището и разгледаха терминалите, за да се

...
Над 70 деца посетиха пристанището и разгледаха терминалите, за да се
Коментари Харесай

Най-големият частен пристанищен оператор в страната БМФ Порт Бургас отвори врати за децата на служителите си

Над 70 деца посетиха пристанището и разгледаха терминалите, с цел да се срещнат с работата на своите родители

Денят на отворените порти в пристанище БМФ Порт Бургас е извънредно сполучлива самодейност. За трета поредна година Дружеството концесионер отваря вратите си за жители. През 2022 година посетителите видяха изцяло актуализирания и осъвременен терминал „ Бургас Изток-2 ”, а през 2023г. фокусът беше терминал „ Бургас Запад ”.

Тази година БМФ Порт Бургас предложения децата на своите служащи и чиновници, предлагайки им забавна стратегия и вдъхновяващи усещания.

Екипът на пристанището се бе погрижил да даде на дребните гости незабравими усещания, като им сподели основни места на пристанищните терминали, разнообразни машини и съоръжение, употребявани в ежедневната работа на врата. Организацията включваше обиколка на врата с бус, която стартира от терминал „ Бургас Запад “. Там децата бяха мощно впечатлени от внушителните 100-тонни кранове Gottwald, употребявани за обработка на кораби-контейнеровози.

Обиколката продължи към терминал „ Бургас Изток-2 ”, където огромен интерес провокираха мащабът на комплекса от силози. По време на събитието голям кораб-зърновоз бе пристанал на 31 корабно място и децата имаха неповторимата опция да следят онлайн по какъв начин се доставя зърно с камиони в врата и по какъв начин се натоварва на кораба.

За край, на особено оградена за мероприятието площадка, където бяха позиционирани профилирани машини, децата видяха от близо техника в ежедневна употреба в пристанището и се снимаха за спомен.

Вълнението измежду децата беше огромно: „ Най-много ми харесаха тези големите кранове “ – сподели разчувстваният Стоян (9 г.), визирайки 100-тонните кранове на контейнерния терминал. Атанас (8г.) беше безапелационен, че към този момент не мечтае да стане космонавт, а желае да работи „...ей там горе на този зеления... “, сочейки към единия от новите кранове в врата - Зенебоген 870e. Впечатляващите обекти в пристанището въодушевиха дребните посетители да мечтаят и да се вълнуват от разнообразни специалности, свързани с морето и пристанището.

„ Кога ще порасна, с цел да стана капитан на подобен огромен транспортен съд и да пътувам във всички морета и океани “, нетърпеливо попита Симеон (9г.).

„ Такива начинания играят основна роля за обществото ни, по тази причина поставяме старания в тази тенденция към този момент трета поредна година. БМФ Порт Бургас е измежду най-големите работодатели в града и тази година взехме решение да създадем събитието по-семейно насочено, като дадем опция на фамилиите на нашите чиновници да се потопят в атмосферата на един работен ден тук, доколкото е допустимо. Внушителните обекти в пристанището освен развълнуваха и впечатлиха децата, само че също по този начин провокираха тяхното въображение. Всяко дете носи личните си фантазии и безредици. И през днешния ден, въодушевени от това, което видяха, може би някои от децата ще си изградят нови фантазии и упоритости, а това е значимо, тъй като те са бъдещето и техните безредици и ползи дефинират нашата обща посока ", сподели Борис Балев, изпълнителен шеф на БМФ Порт Бургас АД.

От БМФ Порт Бургас бяха приготвили за всички деца ранички с лакомства и сувенири като спомен от този превъзходен ден. Провеждането на деня на отворените порти е обвързвано и с отбелязването на Световния ден за сигурност и здраве при работа. Чрез организирането на мероприятието със фамилна устременост, пристанищният оператор се надява и да увеличи персоналната ангажираност на своите чиновници към значимостта на това да се съблюдават рекомендациите за сигурност на работното място.

Събитието беше деликатно планувано, като след авансово записване бяха образувани групи от по 10 деца, всяко със своя родител. По график, сред 10 и 17 часа, всяка от групите, обходи терминалите, а съпътстващите чиновници на БМФ Порт Бургас демонстрираха и описаха за неповторимите машини и уреди, както и за системите за сигурност и сигурност и за запазване на околната среда.

Денят на отворени порти мина при прецизно съблюдаване разпоредбите за вътрешния ред на пристанището, като бяха взети всички нужни ограничения за отбрана на здравето и сигурността на всички участници.

Децата позираха пред разнообразни типове техника:  1.  КТМ  ''ВОЛВО''  L220H; 2. Телескопичен повдигач " MANITIU "  835; 3. Мотокар  Heli 5т; 4. Мотокар  Heli 10т; 5. Kalmar 45т

 
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР